HET PROCES

Dexter Ontwerpbureau staat voor esthetische balans. Onze ontwerpers werken vanuit de gedachte dat binnen designs rust kan worden gevonden. Zij zorgen voor de juiste afstemming van materiaalsoorten, afwisseling in texturen alsook patronen en kiezen de meest passende kleuren. Designs van Dexter Ontwerpbureau realiseren sfeer. Interieur wordt hét aanwezige element in een ruimte.

Kennismaking

Tijdens een kennismaking in onze studio worden alle wensen gefilterd. De dialoog is open. Wij vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan het leren kennen van onze opdrachtgevers. Pas nadat wij helderheid hebben over het verlangde woonbeeld kunnen wij creëren.

Van belang vinden wij ook dat opdrachtgevers Dexter Ontwerpbureau leren kennen. Wij maken inzichtelijk welke dienstverlening wij bieden. Wij leggen uit hoe wij samenwerken met opdrachtgevers en hun andere opdrachtnemers. Gedurende het gehele ontwerpproces nemen wij onze opdrachtgevers stapsgewijs mee.

ONZE WERKWIJZE KENMERKT ZICH DOOR EEN INSPIRERENDE EN ADVISERENDE ROL. ONZE KRACHT LIGT IN RUIMTELIJK INZICHT. VOORSTELLEN VOOR WANDBEKLEDING, KLEUREN EN VLOEREN KUNNEN WIJ MEENEMEN IN ONZE ONTWERPEN. WIJ KRIJGEN GRAAG GELEGENHEID OM CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP TE LATEN.

Designconcept

Na gunning van de opdracht zetten onze ontwerpers een eerste stap in het maken van een designconcept. Tijdens de kennismaking hebben opdrachtgevers aangeven wat zij mooi vinden. Daar creëren onze ontwerpers een volledig designconcept omheen.

Met de wensen van de opdrachtgever in het achterhoofd denken de ontwerpers na over vormgeving, inpassing van functies en toepassing van materiaalkeuzes. Voor kleursamenstelling halen zij inspiratie uit de natuur. Zij werken vanuit creativiteit en putten uit ervaring. Verdieping in interieurinnovaties speelt continu. Hun creatieve denkbeelden zetten de ontwerpers om in een designconcept.

Bespreking

Het designconcept wordt besproken in onze studio. Sfeerimpressie is waar het bij een designconcept om draait. Ervaart een opdrachtgever het goede sfeergevoel op basis van het designconcept, dan weten onze ontwerpers van waaruit zij kunnen gaan ontwerpen.

Bij een designconcept leveren wij een begroting. De begroting geeft een opdrachtgever richting bij te maken keuzes. Uiteraard brengen wij advies uit als wijzigingen gemaakt worden. Ook is de begroting een handvat voor onze ontwerpers bij het maken van een interieurontwerp. Zij weten binnen welk bestek zij designkeuzes kunnen maken.

Interieurontwerp

In een interieurontwerp krijgen eerder overgebrachte wensen concrete vertaling en zij worden zichtbaar gemaakt. De presentatie van het interieurontwerp is voor opdrachtgevers dan ook een moment om naar uit te kijken.

In onze studio laten we via verschillende visualisaties zien welk interieurontwerp wij hebben gecreëerd. Alle keuzes die gemaakt zijn tijdens het ontwerpen worden door de ontwerper uitgebreid toegelicht. Materiaalstalen worden aangereikt voor de ervaring in kleuren, texturen en patronen. Een interieurontwerp moet landen. Onze ontwerpers zullen met de opdrachtgever afstemmen of alle wensen zijn doorgevoerd.

Interieurontwerpen kunnen wij laten produceren onder ons eigen dak . Lees verder over de samenwerking met Dexter Interieurbouw.