PROCES

Dexter Ontwerpbureau staat voor esthetische balans. Onder supervisie van hoofdontwerper Benjamin Berkhout werkt zijn team vanuit de gedachte dat binnen designs rust kan worden gevonden. Zij zorgen voor de juiste afstemming van materiaalsoorten, afwisseling in texturen alsook patronen en kiezen de meest passende kleuren. Designs van Dexter Ontwerpbureau realiseren sfeer. Interieur wordt hét aanwezige element in een ruimte.

Kennismaking

Tijdens een kennismaking in de studio worden alle wensen gefilterd. De dialoog is open. Het leren kennen van opdrachtgevers is van bovenliggend belang. Pas nadat helderheid is verkregen over het verlangde woonbeeld kunnen de ontwerpers van Dexter Ontwerpbureau creëren.

Van belang vinden wij ook dat opdrachtgevers Dexter Ontwerpbureau leren kennen. Wij maken inzichtelijk welke dienstverlening wij bieden. Wij leggen uit hoe wij samenwerken met opdrachtgevers en hun andere opdrachtnemers. Gedurende het gehele ontwerpproces nemen wij onze opdrachtgevers stapsgewijs mee.

ONZE WERKWIJZE KENMERKT ZICH DOOR EEN INSPIRERENDE EN ADVISERENDE ROL. ONZE KRACHT LIGT IN RUIMTELIJK INZICHT. VOORSTELLEN VOOR WANDBEKLEDING, KLEUREN EN VLOEREN KUNNEN WIJ MEENEMEN IN ONZE ONTWERPEN. WIJ KRIJGEN GRAAG GELEGENHEID OM CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP TE LATEN.

Designconcept

Na gunning van de opdracht zetten de ontwerpers een eerste stap in het maken van een designconcept. Tijdens de kennismaking hebben opdrachtgevers aangeven wat zij mooi vinden. Daar creëert het bureau een volledig designconcept omheen.

Met de wensen van de opdrachtgever in het achterhoofd denken de ontwerpers na over vormgeving, inpassing van functies en toepassing van materiaalkeuzes. Voor kleursamenstelling halen zij inspiratie uit de natuur. Zij werken vanuit creativiteit en putten uit ervaring. Verdieping in interieurinnovaties speelt continu. Hun creatieve denkbeelden zetten de ontwerpers om in een designconcept.

Bespreking

Het designconcept wordt besproken in de studio. Sfeerimpressie is waar het bij een designconcept om draait. Ervaart een opdrachtgever het goede sfeergevoel op basis van het designconcept, dan weten de ontwerpers van Dexter Ontwerpbureau van waaruit zij kunnen gaan ontwerpen.

Bij een designconcept komt samen met een begroting. De begroting geeft een opdrachtgever richting bij te maken keuzes. Uiteraard brengt Dexter Ontwerpbureau advies uit als wijzigingen gemaakt worden. Ook is de begroting een handvat voor de ontwerpers bij het maken van een interieurontwerp. Zij weten binnen welk bestek zij designkeuzes kunnen maken.

Interieurontwerp

In een interieurontwerp krijgen eerder overgebrachte wensen concrete vertaling en zij worden zichtbaar gemaakt. De presentatie van het interieurontwerp is voor opdrachtgevers dan ook een moment om naar uit te kijken.

In de studio wordt via verschillende visualisaties gepresenteerd welk interieurontwerp is gecreëerd. Alle keuzes die gemaakt zijn tijdens het ontwerpen worden uitgebreid toegelicht. Materiaalstalen zijn binnen handbereik voor de ervaring in kleuren, texturen en patronen. Een interieurontwerp moet landen. Dexter Ontwerpbureau stemt met de opdrachtgever af of alle wensen zijn doorgevoerd.

Interieurontwerpen kan Dexter Interieur produceren onder eigen dak. Lees verder over de samenwerking met Dexter Interieurbouw.