Het proces

Dexter Ontwerpbureau staat voor functionele en esthetische balans. Kenmerkend voor door ons gerealiseerde interieurs is het doorzetten van één sfeer, zodat verschillende interieuronderdelen en ruimtes eenzelfde uitstraling gaan uitademen. Interieur van onze hand ontwerpen wij naar maatstaf van gedegen gebruiksgemak. 

Kennismaking

Tijdens een kennismakingsgesprek in de studio van Dexter Ontwerpbureau inventariseren onze ontwerpers interieurwensen. De dialoog is open, vragen kunnen gesteld worden. Informatie over te maken keuzes wordt vrijblijvend gegeven. Denk hierbij aan keuzes in sfeer, materialen en afwerkingen.

De verbeeldingskracht van de ontwerpers van Dexter Ontwerpbureau om een plattegrond of gefotografeerde ruimte denkbeeldig te voorzien van persoonlijk en exclusief op maat gemaakt interieur, maakt dit eerste gesprek verrassend.

Tijdens het ontwerpproces houden wij telkens een beeld voor ogen, te weten het moment waarop een opdrachtgever thuiskomt. Dit is het moment waarop dient te worden binnengetreden in rustgevende omgeving. Onze interieurs spelen hierin een zeer aanmerkelijke rol.

Onze werkwijze kenmerkt zich door een inspirerende en adviserende rol. Onze kracht ligt in ruimtelijk inzicht. Voorstellen voor wandbekleding, kleuren en vloeren kunnen wij meenemen in onze ontwerpen. Wij krijgen graag gelegenheid om creativiteit de vrije loop te laten.

Presentatie

Aan de hand van door een opdrachtgever gegeven informatie uit het kennismakingsgesprek, maken de ontwerpers van Dexter Ontwerpbureau een presentatie. Deze presentatie weergeeft beeldend het gewenste interieur, overgoten met het creatieve gedachtengoed van Dexter Ontwerpbureau. Sfeerimpressie is waar het bij de presentatie om draait. Bij een presentatie wordt een begroting geleverd. Hierin staat een specificatie van verwachte kosten opgenomen.

Bespreking

In een tweede gesprek worden de presentatie en begroting besproken. De opdrachtgever heeft de ruimte om aan de hand van de presentatie nadere gewenste details aan te geven. Daarbij geeft de begroting een opdrachtgever sturing bij te maken keuzes. De begroting is daarnaast ook een richtlijn voor ideeën van ontwerpers tijdens het ontwerpproces.

De bespreking zorgt ervoor dat vormgeving van het interieur zich concretiseert: keuzes worden afgewogen om naar een optimaal resultaat toe te werken. Het inzoomen op ideeën en wensen van een opdrachtgever tijdens het tweede gesprek, is een aanloop naar het maken van een interieurontwerp.

Interieurontwerp

In een interieurontwerp vindt uitwerking van de totaalvisie plaats. De ontwerpers van Dexter Ontwerpbureau laten graag hun creativiteit de vrije loop. Niet zelden zorgen hun vindingrijkheid en voorkeur voor bijzondere materialen en texturen, voor unieke elementen in een ontwerp.

In de studio worden met de opdrachtgever de visualisaties en 3D animaties van het interieurontwerp doorgenomen. Afstemming van finesses vindt plaats. Bewustheid en onderrichting aan de zijde van Dexter Ontwerpbureau maken de afstemming van uiteindelijke keuzes aangenaam. Onze ontwerpers laten een ontwerp niet eerder van het papier komen, dan na volledige tevredenheid van een opdrachtgever.

Vindt u het wenselijk om de realisatie van uw interieurontwerp door Dexter Interieur te laten uitvoeren, dan leveren wij met genoegen een productieopdracht aan bij onze bouwtak Dexter Interieurbouw. Door de disciplines ontwerp en bouw te verenigen, ervaren opdrachtgevers een stabiele combinatie van expertise.