Dexter Ontwerpbureau

Dexter Interieur is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van maatwerk interieurs. Het allround interieurbedrijf beheerst het volledige proces van ontwerpen, werkvoorbereiding, productie, montage en oplevering.

Opdrachtgevers bepalen het vertrekpunt van waaruit de kennis en kunde worden ingezet. Daar waar een samenwerking start zal het bedrijf inspireren. 

Met genoegen realiseert Dexter Interieurbouw interieuropdrachten aangeleverd door Dexter Ontwerpbureau. Daarnaast werkt het bedrijf samen met architecten, andere ontwerpbureaus en particuliere opdrachtgevers.

Lees hieronder wat Dexter Ontwerpbureau voor u kan betekenen.

Kennismaking

Tijdens een kennismakingsgesprek in de studio van Dexter Ontwerpbureau inventariseren ontwerpers de interieurwensen van klanten. De dialoog is open, vragen kunnen gesteld worden. Informatie over te maken keuzes wordt vrijblijvend gegeven. Denk hierbij aan keuzes in sfeer, materialen en afwerkingen.

De verbeeldingskracht van de ontwerpers van Dexter Ontwerpbureau om een plattegrond of gefotografeerde ruimte denkbeeldig te voorzien van persoonlijk en exclusief op maat gemaakt interieur, maakt dit eerste gesprek verrassend.

BEKIJK EEN 3D ANIMATIE GEMAAKT DOOR DEXTER ONTWERPBUREAU

Designconcept

Aan de hand van door een opdrachtgever gegeven informatie uit het kennismakingsgesprek, maken de ontwerpers van Dexter Ontwerpbureau een presentatie. De presentatie weergeeft beeldend het gewenste interieur, overgoten met het creatieve gedachtengoed van Dexter Ontwerpbureau.

Sfeerimpressie is waar het bij de presentatie om draait. Bij een presentatie wordt een begroting geleverd. Hierin staat een specificatie van verwachte kosten opgenomen.

Bespreking

In een tweede gesprek worden de presentatie en begroting besproken. De opdrachtgever heeft de ruimte om aan de hand van de presentatie nadere gewenste details aan te geven. Daarbij geeft de begroting een opdrachtgever sturing bij te maken keuzes. De begroting is daarnaast ook een richtlijn voor ideeën van ontwerpers tijdens het ontwerpproces.

De bespreking zorgt ervoor dat vormgeving van het interieur zich concretiseert: keuzes worden afgewogen om naar een optimaal resultaat toe te werken. Het inzoomen op ideeën en wensen van een opdrachtgever tijdens het tweede gesprek is een aanloop naar het maken van een interieurontwerp.

Interieurontwerp

In een interieurontwerp vindt uitwerking van de totaalvisie plaats. De ontwerpers van Dexter Ontwerpbureau laten graag hun creativiteit de vrije loop. Niet zelden zorgen hun vindingrijkheid en voorkeur voor bijzondere materialen en texturen, voor unieke elementen in een ontwerp.

In de studio wordt met de opdrachtgever verschillende visualisaties van het interieurontwerp doorgenomen. Afstemming van finesses vindt plaats. Bewustheid en onderrichting aan de zijde van Dexter Ontwerpbureau maken de afstemming van uiteindelijke keuzes aangenaam.