PROCES

Het uitwerken van interieurwensen naar een interieurontwerp is een zorgvuldig proces. Dexter Ontwerpbureau verstaat het belang van opdrachtgevers om grip te houden op hun verbouwingsproces en de wens tot langdurig woongenot.

Tijdens een ontwerpproces zorgen hoofdontwerper Benjamin Berkhout en zijn team voor bouwtechnisch afstemming van designs met de architect en aannemer. Zij zorgen dat gekozen materialisatie binnen de begroting van de opdrachtgever blijft.

Kennismaking

De grootste drijfveer van Dexter Ontwerpbureau is om voor een opdrachtgever een droominterieur te creëren. Een perfect passende woonbeleving. Tijdens een kennismaking in de ontwerpstudio van het bureau vindt een eerste vertaling van deze droom plaats.

Keuzes in luxe en comfortabele materialen en texturen worden begeleidt gemaakt. Hoofddesigner Benjamin Berkhout adviseert en inspireert op het gebied van kleuren en afwerkingen.

“Mijn opdrachtgevers leven een druk bestaan. In hun thuisomgeving willen zij tot rust komen. Dexter Ontwerpbureau werkt daarom vanuit de gedachte dat binnen design rust kan worden gevonden. Alle elementen moeten in balans zijn”, aldus Benjamin.

BEKIJK IN
ONS STAPPENPLAN
DE WERKWIJZE VAN DEXTER INTERIEUR

 

Designconcept

Na gunning van de opdracht zetten de ontwerpers een eerste stap in het maken van een designconcept. Tijdens de kennismaking hebben opdrachtgevers aangeven wat zij mooi vinden. Daar creëert het bureau een volledig designconcept omheen.

Met de wensen van de opdrachtgever in het achterhoofd denken de ontwerpers na over vormgeving, inpassing van functies en toepassing van materiaalkeuzes. Voor kleursamenstelling halen zij inspiratie uit de natuur. Zij werken vanuit creativiteit en putten uit ervaring. Verdieping in interieurinnovaties speelt continu. Hun creatieve denkbeelden zetten de ontwerpers om in een designconcept.

Bespreking

Het designconcept wordt besproken in de studio. Sfeerimpressie is waar het bij een designconcept om draait. Ervaart een opdrachtgever het goede sfeergevoel op basis van het designconcept, dan weten de ontwerpers van Dexter Ontwerpbureau van waaruit zij kunnen gaan ontwerpen.

Bij een designconcept komt samen met een begroting. De begroting geeft een opdrachtgever richting bij te maken keuzes. Uiteraard brengt Dexter Ontwerpbureau advies uit als wijzigingen gemaakt worden. Ook is de begroting een handvat voor de ontwerpers bij het maken van een interieurontwerp. Zij weten binnen welk bestek zij designkeuzes kunnen maken.

Interieurontwerp

In een interieurontwerp krijgen eerder overgebrachte wensen concrete vertaling en zij worden zichtbaar gemaakt. De presentatie van het interieurontwerp is voor opdrachtgevers dan ook een moment om naar uit te kijken.

In de studio wordt via verschillende visualisaties gepresenteerd welk interieurontwerp is gecreëerd. Alle keuzes die gemaakt zijn tijdens het ontwerpen worden uitgebreid toegelicht. Materiaalstalen zijn binnen handbereik voor de ervaring in kleuren, texturen en patronen. Een interieurontwerp moet landen. Dexter Ontwerpbureau stemt met de opdrachtgever af of alle wensen zijn doorgevoerd.

Interieurontwerpen kan Dexter Interieur produceren onder eigen dak. Lees verder over de samenwerking met Dexter Interieurbouw.