het bureau

Dexter Ontwerpbureau kenmerkt zich door het creatieve gedachtengoed van Benjamin Berkhout. De hoofdontwerper verwezenlijkt met een kleinschalig team exclusieve interieurontwerpen. 

De ontwerpers en tekenaars van het bureau beschikken over de kwaliteiten om een ontwerp doordacht uit te voeren. Met veel betrokkenheid leggen zij zich toe op het creëren van designs om het voorstellingsvermogen van opdrachtgevers te overtreffen.

De opdrachten van het bureau bestaan voornamelijk uit particuliere projecten en delen van interieurs. Totaalprojecten worden met regelmaat voorzien van styling en aankleding waaronder verlichting, vloeren, raam- en wandbekleding in samenwerking met een sterk netwerk van professionele partners.

ONTWERPVISIE

In de ontwerpen van het Dexter Ontwerpbureau is esthetische elegantie hoofdzaak. Verrassende combinaties op het gebied van materialen, texturen en kleuren kunnen opdrachtgevers verwachten als zij een ontwerp gepresenteerd krijgen. 

Ieder design is uniek. Repeterende factor in de ontwerpen van het bureau is de aanwezigheid van harmonieuze verhoudingen.

Dexter Ontwerpbureau wil dat een ontwerpproces een aangename beleving is voor opdrachtgevers. Naast het leveren van verfijnde ontwerpen is het bureau sterk in communicatie over voortgang en kosten.

focus

Dexter Ontwerpbureau werkt persoonsgericht. Ontwerpen creëren zich vanuit en rondom de wensen van opdrachtgevers. Gedurende een geheel ontwerpproces neemt het bureau een begeleidende en adviserende rol in.

Ieder ontwerp dient de verwachting van een opdrachtgever te boven te gaan. Hier ligt de focus van de ontwerpers. Om dit streven te kunnen bereiken hecht het bureau, in alles, veel waarde aan oprechte aandacht.

Tot in detail is oog voor opdrachtgevers en hun omgeving. “Oprechte aandacht is de enige basis om verwachtingen te kunnen overtreffen”, aldus Benjamin.

Oprichting

Ruim veertien jaar geleden heeft Benjamin Berkhout aan de basis gestaan van de oprichting van Dexter Interieur. Door de jaren heen heeft zijn betrouwbare en solide team het vertrouwen van opdrachtgevers en relaties voor zich gewonnen. In combinatie met zijn creativiteit kon het opzetten van Dexter Ontwerpbureau niet uitblijven. 

De van origine als jachtbouwer geschoolde ondernemer kreeg van zijn opdrachtgevers regelmatig de vraag om mee te denken in bestaande designs. Zijn visie en creativiteit werden vaak gewaardeerd en meegenomen in de realisatie. Sinds 2020 kunnen opdrachtgevers bij Dexter Ontwerpbureau terecht voor een interieurontwerp.