OVER  ‌DEXTER

GELUK ERVAREN
‌DOOR  CREATIVITEIT TE LATEN STROMEN

KENMERKENDE ONTWERPEN 

‌In zijn werk streeft eigenaar en ontwerper Benjamin Berkhout naar functionele en esthetische balans. Kenmerkend voor door hem gerealiseerde interieurs is dan ook het doorzetten van één sfeer, zodat verschillende interieuronderdelen en ruimtes eenzelfde uitstraling gaan uitademen. Interieuronderdelen van zijn hand ontwerpt hij daarbij naar maatstaf van gedegen gebruiksgemak. Tijdens het gehele ontwerpproces houdt hij telkens een beeld voor ogen, te weten het moment waarop een opdrachtgever thuiskomt. Dit is het moment waarop dient te worden binnengetreden in rustgevende omgeving. Zijn interieurs spelen hierin, naar zijn zeggen, een aanmerkelijke rol. 

KENMERKENDE WERKWIJZE

Dexter Interieur bestaat onder meer uit een team van werkvoorbereiders en meubelmakers. Zij zorgen op kantoor en in de werkplaats, voor vormgeving van een stuk hout of een plaat marmer, tot de gewenste interieuronderdelen van de opdrachtgever. Een opdracht wordt hierbij het gehele ontwerpproces tot aan de oplevering van een interieur begeleidt door Benjamin Berkhout. Zijn werkwijze kenmerkt zich door verbeeldingskracht en zijn adviserende rol. Zijn kracht ligt in ruimtelijk zicht. Hij krijgt van opdrachtgevers graag gelegenheid om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Gevolg is dat vindingrijkheid en zijn zwak voor bijzondere materialen en texturen, dan niet zelden unieke elementen in een ontwerp meebrengen.

TERUG NAAR START

‌‌Tijdens zijn opleiding in de jachtbouw ontstond bij Benjamin Berkhout de passie voor interieurbouw. Het vervaardigen van hoogwaardige interieuronderdelen en de finesses die dit werk verlangen, boorden een niet aflatende passie in hem aan. Aan de wens om zelf te kunnen creëren, is in 2007 uiting gegeven, door Dexter Interieur op te richten. Filosofie van het bedrijf wordt gedragen door één gedachtegoed: vakmanschap met de ingrediënten ‘hout, hart en ziel’.

MISSIE VAN HET BEDRIJF

Het team van Dexter Interieur zet inmiddels ruim dertien jaar onder elk interieur een specifieke handtekening. Samenwerkingen zijn er met architecten en interieurstylers. ‌Doel is altijd om met alle betrokkenen de woonwensen van een opdrachtgever te realiseren. Als het team van Dexter Interieur hieraan heeft kunnen bijdragen, is een opdracht voor hen geslaagd.

DEXTER
‌INTERIEUR

Dexter Interieur
Westeinderweg 61 C
1687 PM Wognum

T: +31(0)229-57 5190
M: +31(0)6-226 31 306

E: info@dexterinterieur.nl
W: www.dexterinterieur.nl