Werwijze

De manier waarop Dexter Interieur werkt kenmerkt zich door de aanpak van Benjamin Berkhout. Het creatieve gedachtengoed van de oprichter van Dexter Interieur is reeds voelbaar in het kennismakingsgesprek. Met zijn team verwezenlijkt hij exclusieve interieurprojecten.

Het uitwerken van interieurwensen is een zorgvuldig proces. In alles streeft Dexter Interieur precisie. De mensen achter het bedrijf nemen de tijd om de wensen van opdrachtgevers te concretiseren en op te volgen. Dexter Interieur verstaat het belang van opdrachtgevers om grip te houden op hun verbouwingsproces en de wens tot langdurig woongenot.

Kennismaking

De grootste drijfveer van Dexter Interieur is om voor opdrachtgevers een perfect passende woonbeleving te creëren. Tijdens een kennismaking in de studio van het bedrijf vindt een eerste vertaling van deze beleving plaats.

Keuzes in luxe en comfortabele materialen en texturen worden begeleidt gemaakt. Hoofddesigner Benjamin Berkhout adviseert en inspireert op het gebied van kleuren en afwerkingen.

“Mijn opdrachtgevers leven een druk bestaan. In hun thuisomgeving willen zij tot rust komen. Dexter Interieur werkt daarom vanuit de gedachte dat binnen design rust kan worden gevonden. Alle elementen moeten in balans zijn”, aldus Benjamin.

Designconcept

Na gunning van de ontwerpopdracht zetten ontwerpers van Dexter Interieur hun creatieve denkbeelden om in een designconcept. Zij denken na over vormgeving, inpassing van functies en toepassing van materiaalkeuzes. Inspiratie voor kleursamenstelling halen zij uit de natuur. Zij werken met een focus op een elegant en exclusief interieur. 

Het designconcept wordt besproken in de studio. Sfeerimpressie is waar het bij een designconcept om draait. Ervaren opdrachtgevers een goed sfeergevoel op basis van het designconcept, dan weten ontwerpers van waaruit zij kunnen gaan ontwerpen.

Een designconcept komt samen met een begroting. De begroting geeft opdrachtgevers richting bij te maken keuzes. Uiteraard brengt Dexter Interieur advies uit als wijzigingen gemaakt worden. Een begroting is ook een handvat voor ontwerpers bij het maken van een interieurontwerp. Zij weten binnen welk bestek zij designkeuzes kunnen maken.

Interieurontwerp

In een interieurontwerp krijgen eerder overgebrachte woonwensen concrete vertaling. Zij worden zichtbaar gemaakt door middel van visualisatie van het interieurontwerp. De presentatie van het interieurontwerp vindt plaats in de studio van Dexter Interieur en is voor opdrachtgevers een moment om naar uit te kijken.

Keuzes die gemaakt zijn tijdens het ontwerpen worden uitgebreid toegelicht. Materiaalstalen zijn binnen handbereik voor de ervaring in kleuren, texturen en patronen. Een interieurontwerp moet landen. Ontwerpers stemmen met opdrachtgevers af of alle wensen zijn doorgevoerd.

Interieurbouw

Na gunning van de bouwopdracht  worden opdrachtgevers stapsgewijs meegenomen tijdens het productie- en montageproces. Technische tekeningen geven daarbij inzicht in ruimtelijke inpassing en materialisatie. In de eigen werkplaats wordt gewerkt via een combinatie ambacht en automatisering. De werkplaats en studio bevinden zich direct naast elkaar. Hierdoor kunnen ontwerpers en technisch tekenaars snel met elkaar schakelen. Toezicht is er constant op het produceren conform gewenste designs.

“Wij kennen de belangen van heldere en concrete communicatie. Met jarenlange ervaring in de interieurbouw weten wij voor opdrachtgevers grip op planning te houden”, aldus eigenaar Benjamin Berkhout.

Met precisie kunnen afstemmen van bouwmogelijkheden en persoonlijke voorkeuren zijn voordelen van bouwen op maat. Deze voordelen vult Dexter Interieur aan met materialen van hoge kwaliteit. Een duurzaam interieur is wat het bedrijf levert. Voeg daar aan toe de aandacht die de interieurbouwers aan elk onderdeel van hun vak geven en opdrachtgevers zullen de volledige meerwaarde van de dienstverlening van Dexter Interieur herkennen.